Zoeken

Antony Blinken prijst doorzettingsvermogen Atlas Leeuwen

12 december 2022 - 22:00 - Sport

©

In een stortvloed van reacties na de kwalificatie van Marokko voor de halve finales van het WK 2022 in Qatar, sprak ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zijn bewondering uit voor de Atlas Leeuwen.

"Ik feliciteer aan de vooravond van de top van Amerikaanse en Afrikaanse leiders in 2022, de Atlas Leeuwen met hun overwinning door het eerste Afrikaanse en Arabische team te worden dat de halve finales van een WK bereikt", twitterde de Amerikaanse hoofddiplomaat, die de Marokkaanse vlag aan zijn boodschap toevoegde. Dankzij deze kwalificatie schrijft Afrika geschiedenis op het veld en elders.

Lees ook: FIFA-ranking: Atlas Leeuwen stap verwijderd van top 10

Verrassend genoeg plaatsten Romain Saïss en zijn teamgenoten, die als underdog werden beschouwd, zich bij de laatste vier op het WK. Tegen een bevoorrecht Portugal hield Marokko zijn avontuur in stand dankzij Youssef En-Nesyri, die in de 42ᵉ minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Lees ook: Twitter: "Marokko" trending na kwalificatie Atlas Leeuwen

De Atlas Leeuwen staan op woensdag 14 december om 20.00 uur tegenover Frankrijk in het Al-Bayt Stadion. Het wordt een duel tussen PSG-teamgenoten Achraf Hakimi en Kylian Mbappe.

Bladna.nl