Zoeken

Politie geeft French Montana schuld voor schietpartij

10 januari 2023 - 21:00 - Sport

©

De politie van Miami geeft rapper French Montana de schuld van de schietpartij waarbij tien mensen gewond raakten. Het schietincident vond plaats nabij het restaurant The Licking van DJ Khaled een paar dagen geleden, tijdens de opname van een videoclip.

French Montana had niet de nodige vergunningen om de videoclip op te nemen. "De niet-naleving en de ongeoorloofde opname van de videoclip zorgden voor een gevaarlijke situatie," betreurde politiechef Delma Noel-Pratt van Miami. "Als de autoriteiten van tevoren waren ingelicht en het protocol was gevolgd, zouden er politiemensen ter plaatse zijn geweest om de burgers te beschermen en zo nodig te helpen."

Lees ook: French Montana reageert op schietpartij tijdens opnames clip

Zanger Ced Mogul was getuige van het incident en zei dat hij minstens 15 schoten heeft gehoord. "Het ging allemaal zo snel. Het wapen zag eruit als een aanvalsgeweer. Ik rende weg. Toen ik terugkwam, hoorde ik alleen maar om hulp schreeuwen. De situatie verslechterde nog nadat een voorbijganger tijdens de schietpartij het horloge en de portefeuille van Montana stal."

Het restaurant The Licking ontkende van zijn kant elke verantwoordelijkheid voor deze incidenten en beweerde niets van de schietpartij te hebben geweten. "Wij condoleren de slachtoffers. We wisten niet dat er een video werd opgenomen, totdat we op het laatste moment hoorden dat French Montana een scène opnam op de parkeerplaats aan de achterkant van het gebouw. We weten niet wat er echt gebeurd is."

Lees ook: "French Montana Concept", de Marokkaanse Rolex Daytona

Het is niet de eerste keer dat de 38-jarige rapper van Marokkaanse afkomst bij dergelijke feiten betrokken is. Hij liep ernstige hoofdwonden op bij een schietpartij in de buurt van een opnamestudio in 2003. In 2017 werd hij gearresteerd voor een aanranding in een hotel in Miami.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team