Zoeken

Franse stad geschokt na dood Yassine en Zakaria bij verkeersongeval

21 februari 2023 - 11:00 - Wereld

©

Yassine en Zakaria Bougteb, twee jonge Marokkanen van 37 en 31 jaar, zijn vrijdagavond om het leven gekomen bij een vreselijk ongeval op de A9. De Marokkaanse gemeenschap van Saint-Rambert-d’Albon, een gemeente in het Franse departement Drôme, is geschokt.

Het voertuig van de broers Bougteb reed hard in op een auto die verkeerd reed op de A9, ter hoogte van Roquemaure (Gard). De bestuurder, een zeventiger, is eveneens overleden, meldt Le Dauphine. De broers Bougteb zijn geboren in Marokko en woonden al enkele jaren in een appartement in Rambert.

Lees ook: Marokkaan komt om bij zwaar verkeersongeval in Spanje (video)

De tragische dood van Yassine en Zakaria zorgt voor veel emotie binnen de Marokkaanse gemeenschap van Saint-Rambert-d’Albon. Op de website van Leetchi is een online inzamelingsactie gestart om hun nabestaanden te helpen. "Het is moeilijk, heel moeilijk! We houden rekening met hun manier om mensen te helpen", vertelt hun neef Jamal die in Normandië woont. Hij herinnert zich dat "Yassine zes jaar geleden uit Marokko is aangekomen en dat Zakaria zich twee jaar geleden bij hem heeft gevoegd". Beiden werkten hard om hun ouders in Marokko te helpen. "Mechanica was hun passie", zegt Jamal.

De twee broers waren erg populair in het Café du Midi, de gebruikelijke ontmoetingsplaats van de Marokkaanse gemeenschap in Saint-Rambert-d’Albon. "Ik kende ze heel goed," zegt Rachid, de eigenaar van het café, die hen beschouwt als twee hardwerkenden vrienden. "Om op deze manier te sterven terwijl ze niets fout deden, dat is tragisch", zegt Gérard Oriol, de burgemeester van de stad, die het trieste nieuws bekendmaakte aan hun familieleden. "De sfeer was zwaar. Maar mijn rol was om hen alle steun te bieden".

Lees ook: Repatriëring Marokkanen die bij verkeersongeluk in Spanje omkwamen

Yassine laat een vrouw en een dochtertje achter. Zijn broer Zakaria was alleenstaande. De lichamen van de twee jonge mannen moeten worden gerepatrieerd naar Marokko. Een onderzoek is ingesteld om de oorzaken en omstandigheden van het ongeval vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team