Zoeken

Repatriëring Marokkanen die bij verkeersongeluk in Spanje omkwamen

27 oktober 2022 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De lichamen van de drie Marokkanen die afgelopen vrijdag bij een verkeersongeval in Caravaca bij Murcia in het zuiden van Spanje zijn omgekomen, zijn naar Marokko gerepatrieerd.

Het ongeval gebeurde vrijdag toen een busje in een ravijn stortte. Er waren 10 personen bij betrokken. De drie overleden werknemers van Marokkaanse afkomst werden naar hun thuisland teruggebracht, bericht La Verdad.

Lees ook: Lichaam Marokkaan die in 2020 in Paraguay overleed, eindelijk gerepatrieerd

Van de zes gewonden liggen er nog vier in het Rafael Méndez de Lorca ziekenhuis, waar ze worden verzorgd, verklaarde de Spaanse minister van Volksgezondheid Juan Antonio Pedreño, maandag tijdens een bezoek aan de kliniek. De andere twee, die traumatisch hersenletsel opliepen, worden behandeld op de intensive care van het ziekenhuis Virgen de la Arrixaca in Murcia.

De inzittenden van het busje waren inwoners van Lorca. Over enkele maanden zou één van de drie overleden Marokkanen met pensioen gaan en een andere had twee jaar geleden al papieren voor gezinshereniging ontvangen, aldus Antonia Pérez, raadslid voor diversiteit. Ze laten alle drie weduwen en kinderen achter.

Lees ook: Lichaam in Canada neergeschoten Marokkaan gerepatrieerd

Een dodengebed werd begin deze week gehouden in het Islamitisch Tawhid Centrum in Lorca. De overheid werkte nauw samen met de plaatselijke moslimgemeenschap om de lichamen woensdag naar Marokko te repatriëren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team