Zoeken

Buurt mobiliseert zich om winkel van plots overleden Hicham open te houden

19 februari 2023 - 08:00 - Wereld

©

Hicham Yassine overleed eind januari aan de gevolgen van longkanker. Hij beheerde sinds 1994 een familiale kruidenierswinkel in de wijk Benauge in het Franse Bordeaux. Zijn plotselinge overlijden heeft de buurt ontroerd, die heeft besloten om een inzamelingsactie te starten.

Sinds de plotselinge dood van Hicham Yassine, die de winkel erfde van zijn ouders die het in 1987 openden, helpen Taha en Rita hun moeder Ibtissam om de zaak draaiende te houden. "We willen het werk van Hicham voortzetten", legt Ibtissam uit, zonder haar glimlach te verliezen ondanks de moeilijke situatie.

Lees ook: Marokkaanse restauranthouder helpt weeskinderen in Parijs

Veel buren, winkelklanten en vrienden van de kruidenier zijn diep geraakt door het overlijden van Hicham. "Je kon hem je sleutels geven: hij hield een oogje in het zeil op je huis als je op vakantie ging, en als jongeren hun sleutelbos vergaten bij thuiskomst van school, konden ze altijd bij hem wachten", zegt Mike, een buur die Hicham al een tiental jaar kende, aan Sud Ouest.

Hicham was beschikbaar voor zijn wijk. Hij praatte uren met zijn buren en vond het niet erg om iets later te sluiten om een ​​klant te helpen. "Hij was meer dan een kruidenier. Iemand die echt leven in je buurt brengt", zegt Sebastiana. Zij vertelt dat Hicham op een dag niet aarzelde om zijn winkel te laten en een ​​chauffeur te achtervolgen die een voetganger had aangereden.

Lees ook: NGO in Sevilla helpt Marokkaanse seizoenarbeidster met kanker

Woensdag werd er een inzamelingsactie gestart om zijn familie te steunen en te helpen de kruidenierswinkel open te houden. "Ik zei tegen mijn zus die in Marokko woont: ’Maak je geen zorgen, ik heb ontdekt dat ik een tweede familie heb’", aldus Ibtissam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team