Zoeken

Franse school in Marokko ’straft’ studenten als wraak op ouders

28 september 2023 - 13:00 - Marokko

©

Tussen de leiding van een Franse school in Mohammedia en de ouders van de leerlingen is een hevig conflict losgebarsten. Na een tumultueuze bijeenkomst over veranderende schooltijden, werden studenten collectief gestraft. Ouders eisen nu het aftreden van het schoolhoofd en zijn team en overwegen juridische stappen.

Het conflict ontstond tijdens een routinevergadering aan het begin van het schooljaar op de Claude Monet-school, een Franse onderwijsinstelling verbonden aan de AEFE. Veel ouders hadden vragen over het nieuwe rooster, dat volgens hen zware middaglessen bevatte na een te korte lunchpauze, wat problematisch was voor gezinnen met kinderen in verschillende leerjaren. Hun ontevredenheid werd versterkt toen schooldirecteur Tony Meistermann hen geen antwoord gaf en zelfs een ouder het zwijgen oplegde.

Lees ook: Lycée Descartes in Rabat: leraar beschuldigd van seksuele intimidatie ontslagen

De situatie escaleerde de volgende dag toen studenten als straf een uur in de regen en op de natte binnenplaats moesten zitten. Ouders organiseerden protestacties en spraken van een ’ongekende ernst’. De oudersvereniging (UCPE) sprak van misbruik van autoriteit en vernederende acties tegen de studenten.

In een reactie probeerde het schoolhoofd de situatie te verduidelijken. Hij beweerde dat de leerkrachten zich tijdens de bijeenkomst bedreigd hadden gevoeld en daarom hadden besloten om geen les te geven, met als doel "de waarden van respect te benadrukken en de agressie die ze de vorige dag hadden ervaren niet te tolereren". De directeur verzekerde dat het niet regende en dat geen enkele leerling "was gestraft".

Lees ook: Lycée Descartes in Rabat probeerde schandaal te verbergen

Ondanks de verklaringen van de directeur blijven de ouders ontevreden. Ze eisen het aftreden van Meistermann en zijn team. De betrokken ouder beschouwt de uitspraken van de school als lasterlijk en overweegt eveneens juridische stappen te ondernemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team