Zoeken

Franse lerares in Marokko ontslagen na les over homoseksualiteit

9 april 2023 - 18:00 - Marokko

©

Een lerares van de Honoré de Balzac-school in Kenitra is ontslagen nadat ze beschuldigd werd informatie over homoseksualiteit aan haar leerlingen te hebben gegeven en "abnormale neigingen en het verspreiden van beledigende ideeën over persoonlijkheden en symbolen van de islam" in de klas te hebben gepresenteerd.

De Honoré de Balzac-school in Kenitra, die deel uitmaakt van de Franse missie in het buitenland, heeft de lerares ontslagen. De schoolleiding stelt overtuigd te zijn van de ernst van de zaak en de gevolgen ervan voor de reputatie van de school en de veiligheid en tolerantie die deze moet uitstralen.

Lees ook: Franse school in vizier Marokkaanse justitie na speech over homoseksualiteit

"Ik informeer de publieke opinie, de pers en de geschreven en elektronische media dat de schooladministratie de ouders van de studenten heeft geïnformeerd over haar beslissing om de betreffende lerares van de school te ontslaan en haar functie te beëindigen", aldus Abderrahim Jamai, advocaat van de ouders, in een verklaring.

Lees ook: Seksschandaal in Franse school Marrakech

Naar aanleiding van deze zaak heeft het Openbaar Ministerie bij de rechtbank van eerste aanleg van Kenitra een strafrechtelijk onderzoek ingesteld waarvan de resultaten nog worden verwacht. "De verantwoordelijkheid om kinderen te beschermen tegen misbruik en uitbuiting blijft afhankelijk van de bewustmaking van de publieke opinie, de betrokkenheid van autoriteiten en instellingen, in de eerste plaats scholen en educatieve instellingen, en de pioniersrol die zij spelen", aldus Abderrahim Jamai.

Bladna.nl