Zoeken

Franse drugsbaron op de vlucht in Marokko

18 april 2023 - 16:00 - Wereld

©

Op donderdag 13 april ging de rechtszaak van start tegen de leden van een drugsorganisatie dat actief was in het Franse Seine-Saint-Denis. De zitting vond plaats in afwezigheid van de vermeende leider van de criminele organisatie, die op de vlucht is in Marokko.

Elf mannen en een vrouw tussen de 25 en 39 jaar oud - voornamelijk managers, bewakers, groothandelaars en verzorgers - werden op donderdag voor de rechtbank van Bobigny geleid voor de handel in cannabis en cocaïne in 2020 en 2021 in twee panden van de cité des Boute-en-Train in Saint-Ouen, meldt BFMTV. El Mehdi Z. alias "Malsain" of "Le Gros", de vermeende leider van het netwerk, vluchtte in 2019 naar Marokko na de moord op een rivaal. Er lopen meerdere zaken tegen hem.

Lees ook: Drugsbaron Karim Harrat door Marokko uitgeleverd aan Frankrijk

Mohammed-Salah M., alias Mojito, vermeende nummer 2 van de organisatie, werd aangeklaagd op basis van getapte gesprekken in zijn auto en huis. Volgens Mojito bracht de handel dagelijks tussen de 12.000 en 22.000 euro op. Hij zou de dagelijks leiding hebben gehad over de handel in de "Boute". Voor de rechtbank probeerde Mojito de rechters ervan te overtuigen dat hij slechts een tussenpersoon was, die af en toe opdrachten uitvoerde als hij "geld nodig had om op vakantie te gaan".

Lees ook: Beruchte drugsbaron gearresteerd in Casablanca

De verdachten, van wie er drie in hechtenis zitten en twee op de vlucht zijn, zullen vrijdag hun vonnis horen.

Bladna.nl