Zoeken

Drugsbaron Karim Harrat door Marokko uitgeleverd aan Frankrijk

17 februari 2023 - 09:00 - Marokko

©

Drugsbaron Karim Harrat uit Marseille werd in 2021 gearresteerd op de luchthaven van Casablanca en werd dinsdag uitgeleverd aan Frankrijk. Daar zal hij worden berecht voor zijn betrokkenheid bij vier liquidaties.

De 34-jarige Karim Harrat is sinds dinsdag in handen van de Franse autoriteiten. Er was een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de in Marseille wonende vermeende cannabishandelaar. Hij werd op 14 november 2021 gearresteerd op de luchthaven van Casablanca, maar de procedure van uitlevering nam meer dan een jaar in beslag.

Lees ook: Mocromaffia-kopstuk plande moorden vanuit gevangenis

Karim Harrat was volgens de politie een onbekende crimineel die zich vanaf 2020 ontpopte tot een belangrijke figuur in het narcobanditisme van Marseille. Hij maakte dat jaar naam in het drugsmilieu. Hij zou betrokken zijn bij vier afrekeningen in het drugsmilieu met in totaal zeven doden, die gepleegd werden tussen december 2018 en december 2020, meldt Le Figaro.

Lees ook: Arrestatie drugsbaronnen die opereren tussen Marokko, Spanje en Frankrijk

Karim moet zich verantwoorden voor de liquidatie van een 19-jarige man die op 3 augustus 2020 werd neergeschoten op de A7, ten noorden van Marseille. Daarnaast moet hij ook in Parijs voor onderzoeksrechter Matthieu Bonduelle verschijnen, die de moord op de 30-jarige muziekproducent Florent N’Gondo onderzoekt. Hij overleed op 2 december 2018 rond 2 uur ’s nachts nadat hij vijfentwintig keer werd beschoten met een automatisch wapen, bij de uitgang van een shishalounge in Parijs. De Franse politie vermoedt dat Karim Harrat hem vermoord heeft omdat hij zijn contributie niet had betaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team