Zoeken

Drugsorganisatie tussen Marokko en Denemarken opgerold

13 juni 2023 - 11:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft een crimineel netwerk ontmanteld dat hasj smokkelde van Marokko naar Denemarken. In totaal werden vijf mensen gearresteerd, waaronder twee in Malaga en drie in Denemarken.

De leden van het netwerk zouden meer dan 3,5 ton hasj hebben gesmokkeld van Marokko naar Denemarken, vertelden politiebronnen aan El Mundo. De drugs werden verborgen in vrachtwagens die levende dieren vervoeren en gingen vanuit Marokko eerst naar Spanje, voordat ze naar Denemarken werden gesmokkeld voor distributie.

Lees ook: Cocaïnehandel van Marokko naar Nederland intensiveert

De Deense eenheid Speciale Misdrijven (NSK) startte jaren geleden een onderzoek naar deze criminele organisatie, die zich onder andere bezighield met de handel in hasj in Kopenhagen en omliggende steden. Afgelopen december kwamen de Deense politieagenten twee leden van de criminele organisatie in Marbella op het spoor, waarvan een Deen die eerder lid was van de Hells Angels.

De twee criminelen waren verantwoordelijk voor het contacteren van leveranciers van hasj in Marokko, het organiseren van het transport van de drug naar Spanje en de vervoer ervan naar Denemarken. Ze werden vorig jaar in Spanje gearresteerd tijdens een ruzie tussen hun bende en een Poolse bende.

Lees ook: Spanje doet onderzoek naar cannabistransport tussen Marokko en Nederland

Aan het einde van de operatie, die werd uitgevoerd in samenwerking met Europol als onderdeel van EMPACT (European Multidisciplinary Platform to Combat Criminal Threats), werd 59.000 euro in beslag genomen in Spanje, evenals hasj en verschillende computer- en telefoonapparatuur in Denemarken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team