Zoeken

Beruchte drugsbaron gearresteerd in Casablanca

23 december 2022 - 08:00 - Marokko

©

Een beruchte drugshandelaar is vorige week in Casablanca gearresteerd door het Centraal Bureau voor gerechtelijk onderzoek (BCIJ). Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de grootste internationale zaak van drugshandel die ooit door de rechtbank voor financiële delicten van Rabat werd behandeld.

Justitie voert onderzoek naar de zaak die wordt beschouwd als de grootste internationale drugshandelzaak ooit behandeld de rechtbank voor financiële delicten in Rabat. Het BCIJ heeft eind vorige week de drugshandelaar gearresteerd op de luchthaven Mohammed V in Casablanca, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Wie is Zouhair B, de Marokkaanse drugsbaron die in Dubai is gearresteerd

De verdachte wilde naar het buitenland vluchten. Hij werd 72 uur in hechtenis gehouden onder toezicht van de openbare aanklager van het hof van beroep van Rabat, en vervolgens voorgeleid aan de onderzoeksrechter en aangeklaagd voor drugshandel. Daarna werd hij naar de gevangenis van El Arjat gebracht.

Lees ook: Arrestatie drugsbaronnen die opereren tussen Marokko, Spanje en Frankrijk

Het onderzoek naar de zaak begon in 2016. In totaal werden 72 personen veroordeeld, waaronder hoge politie- en gendarmeriefunctionarissen. Ze kregen samen zo’n 250 jaar gevangenisstraf. Vier maanden geleden arresteerde het BCIJ ook al de meest beruchte drugsbaron van Marokko, de in Spanje geboren Temsamani.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team