Zoeken

Drugsbaron "Mimo" gearresteerd in Algerije na verblijf in Marokko

25 juni 2023 - 18:30 - Wereld

©

De Frans-Algerijnse Mohamed Djeha, beter bekend als "Mimo", grote drugsbaron in Marseille en leider van La Castellane, is donderdag in Oran gearresteerd na jarenlang op de vlucht te zijn geweest in verschillende landen, waaronder Marokko.

Mohamed Djeha, 41 jaar oud en afkomstig uit Béjaïa, groeide op in La Castellane, een wijk van Marseille, waar hij een machtige drugsorganisatie leidt. Hij werd al jaren gezocht door het Franse anti-drugsbureau (OFAST) en de gerechtelijke autoriteiten van Marseille. De Franse Algerijn, die door de Algerijnse autoriteiten "onder justitiële controle" is geplaatst, zal waarschijnlijk niet aan Frankrijk worden uitgeleverd om zijn straffen uit te zitten. Dat vernam Le Journal du Dimanche van een officiële bron.

Lees ook: Extreem-geweld in Marseille: "de echte drugsbaronnen zitten ver weg, in Marokko"

In 2019 werd Djeha veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens witwassen van geld. In mei van dit jaar werd hij bij verstek opnieuw veroordeeld tot een straf van 30 jaar gevangenis door het hof van assisen in Aix-en-Provence, voor een afrekening in februari 2017. Als leider van een organisatie voor "de distributie van cocaïne en cannabis in Marseille" en andere Franse steden, bleef Mohamed zijn activiteiten voortzetten vanuit zijn schuilplaatsen in Marokko, Dubai of Algerije, aldus een politiebron.

Lees ook: Belgische politie arresteert Marokkaanse drugsbaron Soufian T.

"Sinds 2018 en zijn eerste proces, woonde ’Mimo’ niet meer in Frankrijk. We wisten dat hij reisde tussen Dubai, Algerije en Marokko," benadrukt dezelfde bron, eraan toevoegend dat de drugsbaron valse identiteiten gebruikte om zich te verplaatsen en Dubai de afgelopen tijd vermeed uit angst om aan Frankrijk te worden uitgeleverd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team