Zoeken

Verloren telefoon leidt tot ontdekking grote drugssmokkel uit Marokko

24 september 2023 - 17:00 - Wereld

©

Donderdag is het proces van negen leden van een drugsorganisatie van start gegaan in de rechtbank van Nancy, in Frankrijk. De organisatie, die zijn voorraden haalde uit verschillende landen waaronder Marokko, werd opgerold nadat een voorbijganger de mobiele telefoon van één van de verdachten had gevonden.

Op 8 augustus 2020 vond een voorbijganger een mobiele telefoon in Rixheim, nabij Mulhouse, en bracht deze naar de politie. De telefoon was niet vergrendeld en de agenten konden snel de inhoud inzien. Ze vonden foto’s en video’s van bundels bankbiljetten en cannabis. Ze vermoedden dat de eigenaard lid was van een drugsorganisatie. Op basis van dit bewijsmateriaal beval de aanklager van Mulhouse een onderzoek om de eigenaar te identificeren, meldt Charente Libre.

Lees ook: Marokkaanse vertegenwoordiger drugskartel Los Zetas opgepakt in Madrid

De drugsdealer werd snel geïdentificeerd. Volgens de onderzoekers zou hij de leider zijn van een grote drugsorganisatie. Hij was goed georganiseerd en werkte samen met een kleine groep vertrouwelingen die hem hielpen honderden kilo’s drugs die hij maandelijks ontving uit Marokko, België, Nederland en Luxemburg, te verspreiden. Hun proces begon donderdag en zal naar verwachting doorgaan tot woensdag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team