Zoeken

Frans-Marokkaanse politica Sarah El Haïry doet coming-out

10 april 2023 - 09:00 - Wereld

©

Sarah El Haïry, Frans-Marokkaanse staatssecretaris belast met Jeugd en Nationale Universitaire Dienst in Frankrijk, heeft zojuist haar coming-out gedaan.

In een interview met Forbes, gepubliceerd op vrijdag, deed Sarah El Haïry haar coming-out in een antwoord op een vraag naar de kritiek of beledigingen die ze op sociale media krijgt. "Ik probeer het niet te lezen, want ik weet dat Twitter niet de echte wereld is. Maar als mijn familie of partner worden geraakt, doet het me pijn", antwoordde de 34-jarige staatssecretaris, het jongste lid van de regering van Elisabeth Borne.

Lees ook: Frans-Marokkaanse minister maakt coming out

Op internet wordt Sarah El Haïry beschouwd als de eerste politica die haar coming-out doet. Melanie Vogel, de huidige senator van de Franse burgers in het buitenland in de EELV-groep en openlijk lesbisch, reageerde onmiddellijk. "Eerste vrouwelijke minister die in Frankrijk uit de kast komt, ja, de eerste vrouwelijke politica om niet te overdrijven", schreef ze op Twitter.

Lees ook: Jamila is niet van plan om uit de kast te komen tegenover haar bejaarde ouders

Enkele dagen eerder had de Franse minister van Werk Olivier Dussopt, initiatiefnemer van de zeer omstreden pensioenhervorming, zijn coming-out gedaan in een interview met het tijdschrift Têtu.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team