Zoeken

Frankrijk verkoopt percelen aan Marokko

5 maart 2022 - 17:00 - Wereld

©

De stad Mantes-la-Jolie in Frankrijk, heeft voor 20.000 euro twee stukken grond afgestaan aan Marokko, eigenaar van de Ibn Affane moskee in de wijk Val Fourré.

De onderhandelingen over het terrein bij de Ibn Affane moskee zijn eindelijk afgerond. De overdracht van twee percelen van 29 en 309 m² aan Marokko voor 20.000 euro werd op 7 februari 2022 door de gemeenteraad goedgekeurd, meldt Actu. De moskee grenst nu legaal aan het plein. De zaak zorgde lange tijd voor onenigheid tussen de moskee en de stad.

Lees ook: As-Soennah Moskee in Assen vindt geen gebedsruimte

"De inbreuk bestond enerzijds uit de toegangstrap van de moskee aan de Rue Jean-Honoré Fragonard en anderzijds uit een omheind privéterrein langs de westgevel van het gebouw", staat in het besluit. "We hadden al toestemming gegeven om het gebouw te betreden tijdens de bouw ervan. Dit was het gevolg van een verzoek van de brandweer om een toegangsweg en een nooduitgang aan te leggen", zegt Jean-Luc Santini, adjunct-stedenbouwkundige.

Lees ook: Nederland: gemeente verzet zich al jaren tegen komst moskee

In 2016 werd de moskee eigendom van Marokko. De bouw ervan nam meerdere jaren in beslag. "De moskee was onderworpen aan verschillende vergunningen voor aanpassingen omdat de brandweer zeer veeleisend was tijdens de verschillende bezoeken", herinnert Jean-Luc Santini zich.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team