Zoeken

Zuid-Korea: verzet tegen bouw moskee

23 november 2022 - 14:00 - Wereld

©

Inwoners van het district Daehyeong-dong in de Zuid-Koreaanse stad Daegu verzetten zich tegen de bouw van een moskee, hoewel een rechtbank toestemming heeft verleend voor het gebedshuis.

Een varkenskop werd op een stoel geplaatst en een andere op een emmer. Nog een varkenskop, een spandoek aan de muur van een gebedsruimte... Koreaanse bewoners zijn duidelijk tegen de bouw van een moskee in het Daehyeong-dong district. "Om de moslimstudenten te ergeren, hebben Koreaanse buren verschillende keren varkensvlees gekookt in deze steeg. Sommigen zetten de muziek op vol volume tijdens de gebeden. De eerste varkenskoppen verschenen vorige maand, verteldt Muaz Razaq, een 26-jarige moslimstudent computerwetenschappen aan de Kyungpook National University, aan The Korea Herald.

Lees ook: Keulen staat islamtische oproep tot gebed toe onder voorwaarden

De autoriteiten besloten een echte moskee van twee verdiepingen te bouwen met een minaret van 20 meter hoog. Het doel was om een huis met een gebedsruimte, dat gezamenlijk eigendom is van zes moslims uit Pakistan en Bangladesh en nu wordt gebruikt als moskee, te beveiligen en te voorkomen dat mensen buiten de gebedsruimte zouden bidden. Omwonenden staan echter kritisch tegenover het project. "Ze beweren dat ze het lawaai en de overlast van de moslimgebeden kunnen tolereren, maar ze willen niet dat de gelovigen de hele omgeving voor zich opeisen," zegt Razaq.

Lees ook: Berlijnse moskee steunt LGBTQ-gemeenschap

De rechtbank gaf toestemming voor de bouw van de moskee. De bewoners proberen het project nu tegen te houden door zich systematisch te verzetten via muurschilderingen, protestacties of nog provocerende handelingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team