Zoeken

Dronken man dringt moskee binnen om donaties te stelen

3 april 2022 - 15:00 - Marokko

©

Een man heeft op zaterdag ingebroken in een moskee in het centrum van de stad Sidi Slimane. Hij heeft de collectebus gestolen en nuttigde een fles wijn in de moskee, waarna hij er vandoor is gegaan. De vermeende dader is nog niet geïdentificeerd.

De gebeurtenissen vonden plaats op de avond van 26 maart in de Al Houda-moskee, één van de grootste moskeeën in de provincie, gelegen in het centrum van de stad Sidi Slimane. De vermeende dief slaagde erin de moskee binnen te dringen op het ogenblik van het Al Ichâ-gebed en heeft zich daar verborgen, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Moslim rijdt met opzet in op moskee in Frankrijk

Nadat de deuren van de moskee werden gesloten en de gelovigen waren vertrokken, stal hij naar verluidt het geldkistje en dronk hij een fles wijn leeg. Pas toen de deuren bij zonsopgang weer open gingen voor het Sobh-gebed, vertrok hij door één van de moskee deuren.

Lees ook: Marokko: Italiaanse veroordeeld voor beledigen islam

De gerechtelijke politie begaf zich na een oproep naar de Al Houda-moskee, vergezeld van de forensische politie. Ze onderzochten de plaats van het misdrijf, namen vingerafdrukken van de fles alcohol die de onbekende man in het midden van de moskee had achtergelaten en bekeken vervolgens de bewakingscamera’s van bedrijven tegenover de moskee. De autoriteiten hebben de vermeende dief nog niet kunnen identificeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team