Zoeken

Bejaarde Marokkaan met vuurwapen bedreigd in Frankrijk

23 september 2022 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een duidelijk dronken persoon probeerde begin deze maand een 70-jarige Marokkaan aan te vallen. Het incident vond plaats in de wijk "Les Provinces" in de Franse gemeente Cherbourg.

Uitgerust met een geladen vuurwapen en een mes volgde de aanvaller het slachtoffer blijkbaar tot in een pizzeria. Het misdrijf vond plaats op 10 september 2022 rond 19.30 uur. "Ik wachtte op mijn bestelling in de pizzeria toen iemand me aansprak. Hij bedreigde me zonder reden met een vuurwapen en drukte de loop op mijn voorhoofd, tussen mijn ogen. Op dat moment bewoog er niemand. Iedereen was verrast," vertelde Mohammed Chaboune, een 73-jarige gepensioneerde, aan actu.fr.

Lees ook: Frans koppel cel in voor mishandelen bejaarde Marokkaan

De jongeman verliet vervolgens de plaats met het pistool in de hand. Het slachtoffer belde onmiddellijk de politie, omdat hij zijn aanvaller goed kende. "Ik ken mijn aanvaller. Hij is de zoon van een oud-collega. Ik heb niets met hem te maken. Ik kan zijn gedrag echt niet begrijpen." Dankzij de informatie van Mohammed kon de politie de aanvaller vrij snel arresteren. Hij was nog steeds dronken en droeg zowel het vuurwapen als het mes bij zich.

Lees ook: Marokkaan met machete aangevallen in Frankrijk

Hoewel hij niet gewond raakte, is Mohammed Chaboune, die sinds 1969 in Frankrijk woont, nog steeds in shock over deze onverwachte aanval. De vrijlating van de aanvaller verergert zijn psychologische ellende. "Sinds de aanval heb ik niet meer kunnen slapen. Ik was niet gewond, maar ik ben psychisch geraakt. Ik ben momenteel in behandeling. Het is goed dat de politie zo snel handelde en bereid was naar mijn klacht te luisteren. Maar ik denk dat justitie strafrechtelijk zal optreden. Het is niet normaal dat een man vrij over straat loopt met een pistool. Het baart me ook zorgen dat ik hem soms tegenkom in de buurt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team