Zoeken

Marokkaanse broers veroordeeld voor drugshandel in Spanje

23 april 2022 - 20:20 - Wereld

©

De rechtbank van Cádiz in Spanje heeft twee Marokkaanse broers verdacht van drugshandel, tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat zij hun zakenpartner hadden ontvoerd en hem maandenlang hadden gemarteld.

De broers van 40 en 27 jaar, kwamen in de zomer van 2019 in de provincie Cádiz aan en legden contact met een Spanjaard die in de regio woonde. Ze overhandigden hem geld om op zijn naam een boot te kopen waarmee ze "grote hoeveelheden hasj" naar Spanje wilden brengen, meldt La Voz de Cádiz.

Lees ook: Marokko vraagt Spanje om uitlevering cocaïnesmokkelaar

In de daaropvolgende maanden troffen de twee verdachten de nodige voorbereidingen voor hun drugshandel en maakten zij zelfs verschillende reizen. In oktober van datzelfde jaar werden zij voor de Marokkaanse kust gearresteerd met in hun boot een grote hoeveelheid hasj.

De twee broers voelden zich verraden door hun Spaanse zakenpartner en besloten zich te wreken. Zij namen verschillende keren telefonisch contact met hem op en gingen in november 2019 zelfs naar zijn huis om hem en zijn vrouw met de dood te bedreigen. Toen de zakenpartner besefte dat zijn leven en dat van zijn dierbaren werd bedreigd, stopte hij met werken, schakelde zijn mobiele telefoon uit en besloot niet uit huis te komen. Dit weerhield de verdachten er niet van hem in een hinderlaag te lokken en onder dwang mee te nemen naar een flat in Manilva. Daar bedreigden en mishandelden zij hem en dwongen hem een contract te tekenen om zijn huis te verkopen.

Lees ook: Marokko helpt internationaal drugsnetwerk op te rollen

De twee broers hebben de feiten toegegeven en de rechtbank van Cádiz heeft hen veroordeeld tot acht jaar en twee maanden gevangenisstraf wegens drugshandel, afpersing en vrijheidsberoving. Een medeplichtige werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en het slachtoffer, dat een misdrijf in verband met drugshandel ten laste werd gelegd, moet ook een gevangenisstraf van een jaar en twee maanden uitzitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team