Zoeken

Gevaarlijke drug "Lboufa" dringt Marokkaanse scholen binnen

19 oktober 2022 - 21:00 - Marokko

©

"Lboufa", een drug die veel weg heeft van de Amerikaanse crack van de jaren ’90, is binnengedrongen in scholen in Casablanca, Had Soualem en Berrechid. De lage prijs maakt de drug voor iedereen toegankelijk.

De drug die bekend staat als "Lboufa", verspreidt zich met een grote snelheid in verschillende scholen in Casablanca. Dealers hebben daar een markt gevonden, uit het zicht van de politie. Het dagblad Assabah meldt dat de drug gemiddeld 300 dirham kost, maar in de omgeving van scholen kun je het middel, vermengd met andere stoffen, al kopen voor 50 dirham.

Lees ook: Spaans-Marokkaanse organisatie productienetwerk karkoubi opgerold

"Lboufa" wordt eerst verhit op een plaat boven een laag vuurtje en dan gemengd met ammoniak tot het verandert in een rokerig kristal. Verslaafden gebruiken een lege fles en een lege pen of een rietje om het te consumeren. Ze mengen het met andere stoffen zoals karkoubi en marihuana. De effecten ervan veroorzaken slapeloosheid die meerdere dagen aanhoudt.

Lees ook: "Flakka zombiedrug" in Marokko maakt eerste slachtoffer

Net als alle andere drugs heeft het schadelijke gevolgen voor de gezondheid en kan het zelfs tot de dood leiden. Gemengd met andere stoffen maakt Lboufa de verslaafde zeer agressief. Assabah wijst erop dat het stoppen met het gebruik van de drug angst, verdriet en depressie veroorzaakt bij de verslaafde, wat vaak leidt tot zelfmoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team