Zoeken

Fitch verlaagt investeringsrating Marokko vanwege coronacrisis

1 november 2020 - 14:30 - Economie

©

De investeringskwaliteit van Marokko is door het internationaal ratingbureau Fitch naar beneden bijgesteld. De rating van het koninkrijk is verlaagd van BBB- naar BB +.

Volgens Morocco Today is de verlaagde rating het directe gevolg van de effecten die de coronavirus-pandemie heeft op de Marokkaanse economie. De krant meldt dat de gezondheidscrisis heeft geleid tot een daling van de begrotingsinkomsten en het BBP , alsook een stijging van de overheidsschuld. Hierbij komt ook nog eens de staatsschuld die er al was voor de pandemie. Fitch verwacht in 2020 een begrotingstekort van 7,9% van het bbp en 6,5% in 2021, tegen de 4,1% in 2019.

Deze lagere rating levert op verschillende vlakken problemen op voor de Marokkaanse overheid, met name op het gebied van leningen.

Volgens Morocco Today verwacht de regering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) nieuwe financiële faciliteiten voor de komende jaren, gezien het aflopen van de huidige voorzorgs- en liquiditeitsgrens (LPL) aan het einde van dit jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team