Zoeken

Controverse over filmposter Borat, naakt en met ring met ’Allah’

6 november 2020 - 19:00 - Cultuur

©

Er is op internet ophef ontstaan over de filmposter van de film "Borat Subsequent Moviefilm". Op de poster staat de hoofdpersonage van de film naakt afgebeeld met een ring aan zijn vinger waar in het Arabisch de naam van Allah op staat geschreven. De posters worden getoond op bussen van de Parijse vervoersmaatschappij RATP.

De lopende postercampagne voor de film "Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan", is onderwerp van een verhitte discussie. De hoofdpersoon, gespeeld door Sacha Baron Cohen, is op de poster afgebeeld met slechts een chirurgisch masker over zijn geslachtsdelen en een ring met de naam van Allah aan zijn vinger, meldt Le Parisien.

"Provocatie", "belediging", "gebrek aan respect", zeggen sommige internetgebruikers. Anderen roepen op tot een regelrechte boycot van de film die exclusief wordt aangeboden op het Amazon Prime-platform. "Ongelooflijk! We gaan de posters van de bussen afkrabben", zegt een RATP-buschauffeur.

Ondanks de controverse benadrukt RATP dat het niet van plan is de posters van de bussen te verwijderen. In de Franse regio Esonne heeft de busmaatschappij TICE wel besloten om de bussen niet langer met deze posters rond te laten rijden. Zij laten in een verklaring weten dat deze poster "niet het onderwerp is geweest van klachten van de kant van reizigers of chauffeurs", maar de "tweedegraads humor werd ongepast geacht door het management van TICE."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team