Zoeken

Elektrische dubbeldekkers rijden binnenkort door Casablanca

11 december 2020 - 23:00 - Marokko

©

Vanaf medio 2021 zal er in Casablanca een nieuwe serie van hoogwaardige bussen in omloop worden gebracht. De ecologische dubbeldekkers zullen om de 10 minuten rijden.

Abdelmalek Lakhili, ondervoorzitter van de gemeenteraad van Casablanca, zegt dat deze nieuwe bussen een milieuvriendelijke vorm van transport zijn. Met hun elektrische batterijen zullen ze bijdragen aan de strijd tegen vervuiling in de stad.

In afwachting van het opzetten van de nodige infrastructuur door Casa Transport, zal het nieuwe stadsvervoer in eerste instantie zorgen voor de verbinding tussen Salmia Mohammed VI en Hay Hassani, onderstreept de burgemeester van het district Ain Chock.

"Er zal een strategie worden uitgewerkt om elke 10 minuten een ​​doorgang van de bus te garanderen", verzekert Lakhili. Het is echter nog niet duidelijk hoeveel bussen er in de economische hoofdstad zullen worden ingezet. Het laatste punt dat de verantwoordelijke aanhaalde is ook van belang en betreft de toegankelijke prijs van de nieuwe bus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team