Zoeken

Fez wil eigen tram en hogesnelheidstrein

27 januari 2024 - 22:30 - Marokko

©

Parlementslid Aziz El Labbar, tevens voorzitter van de regionale toerismecommissie van Fez-Meknes, heeft opgeroepen tot de aanleg van een tramlijn en een hogesnelheidstrein naar zijn stad.

Tijdens een parlementaire zitting stelde El Labbar een vraag aan Mohamed Abdeljalil, minister van Transport en Logistiek, met het verzoek om Fez aan te sluiten op het hogesnelheidsnet en de stedelijke mobiliteit te verbeteren door de aanleg van een tramlijn en een buslijn met hoge serviceniveau.

Lees ook: Tanger krijgt tram

El Labbar benadrukte ook het belang van het versnellen van de aanleg van de weg van Fez naar Tanger via Ouezzane. Hij gaf aan dat de inwoners van de regio Fez-Meknes zich benadeeld voelen ten opzichte van andere steden zoals Rabat en Casablanca. Hij vroeg de minister naar mogelijkheden om de regio voor te bereiden op grote evenementen zoals de Afrika Cup en het wereldkampioenschap voetbal.

Lees ook: Megacontract HSL Marokko: nieuwe concurrent in de race

Minister Abdeljalil reageerde door te bevestigen dat de uitbreiding van de HSL-spoor van Kenitra naar Marrakech ook Fez zal omvatten. Eerdere studies toonden echter aan dat er moeilijkheden waren met betrekking tot de elektrificatie van de spoorlijn in Fez. De minister verzekerde dat er een nieuwe studie wordt uitgevoerd voor de aansluiting van Fez op het nieuwe spoorwegnet en benadrukte dat regionale raden nu betrokken worden bij de voorbereiding van lokale mobiliteitsprogramma’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team