Zoeken

Marokko: nieuws over HSL Marrakech-Agadir

30 januari 2024 - 14:00 - Marokko

©

In Marokko is er nieuwe informatie naar voren gekomen over de aanleg van de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Marrakech en Agadir.

Volgens de leider van de Chinese delegatie van de China Railway Design Corporation (CRDC), die belast is met de studie van het project, zal de lijn drie passagiersstations en één goederenstation omvatten. Dit werd bekendgemaakt tijdens een ontmoeting met de gouverneur van de provincie Chichaoua, waarbij ook lokale vertegenwoordigers aanwezig waren.

Lees ook: Ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki opnieuw veroordeeld

De geplande passagiersstations bevinden zich in Sidi Zouine, Chichaoua en Agadir. Daarnaast wordt er in Agadir een speciaal station voor goederentransport opgezet. De verantwoordelijke van de Chinese delegatie benadrukte het positieve effect van dit project op het dagelijks leven van de burgers, met name door de reistijdverkorting van meer dan anderhalf uur vergeleken met de reguliere spoorlijn. De LGV zou snelheden kunnen bereiken van 320 km/u op vlak terrein en 220 km/u in bergachtige gebieden, zoals de regio Argana. Voor het vervoer van goederen zijn de geplande snelheden 100 km/u op vlak terrein en 70 km/u in de bergen.

Lees ook: Rabat krijgt nieuwe HSL-treinstation

Lokale vertegenwoordigers van de provincie Chichaoua hebben tijdens deze bijeenkomst hun toewijding uitgesproken om het project te doen slagen. Zij zien het als een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling van Marokko, ook in het licht van de organisatie van het WK-2030, samen met Spanje en Portugal. De lokale autoriteiten hebben aangegeven alle nodige inspanningen te zullen leveren om de doelstellingen van het project te ondersteunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team