Zoeken

Ferrari Koning Mohammed V wordt geveild (foto’s)

8 augustus 2023 - 18:00 - Marokko

©

Het in Monterey gevestigde bedrijf RM Sotheby’s zal op 18 augustus de Ferrari 250 GT Pininfarina van wijlen Koning Mohammed V te koop aanbieden tijdens een veiling. De auto, die een volledige restauratie nodig heeft, zou volgens experts voor meer dan 2 miljoen euro kunnen worden verkocht.

Dit model van Ferrari is slechts in vier exemplaren gemaakt en kan de interesse van verzamelaars wekken. Wijlen Koning Mohammed V, de grootvader van Koning Mohammed VI, kocht de blauw-zwarte auto in augustus 1956 om de onafhankelijkheid van het koninkrijk te vieren, die acht maanden eerder was verkregen.

Lees ook: Ferrari 250 GT Coupé van Koning Mohammed V staat te koop

De Ferrari van Mohammed V is het laatste nog beschikbare exemplaar van dit model. De Koning gebruikte het zes jaar lang en verkocht het in 1962 aan Ben Pace, een burger uit Florida, volgens de Amerikaanse archieven. Na twaalf jaar gebruik verkocht Pace de Ferrari door aan een Amerikaan genaamd Walter Medlin, meldt Marca.

Lees ook: Rolls-Royce Koning Mohammed V geveild (foto’s)

De Ferrari heeft sindsdien geen nieuwe eigenaar meer gehad. Het bevindt zich nu in een slechte staat, met een door roest aangetaste carrosserie en gescheurde stoelen, en heeft een complete restauratie nodig. Op 18 augustus zal het worden geveild door RM Sotheby’s in Monterey. Volgens experts zou het verkocht kunnen worden voor 1,5 tot zelfs 2,1 miljoen euro.

Bladna.nl