Zoeken

Israëlische minister: "Lang leve koning Mohammed VI"

24 augustus 2023 - 17:00 - Marokko

©

Miri Regev, Israëlische minister van Transport, heeft haar beste wensen en felicitaties gestuurd naar Koning Mohammed VI ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag. Ze eindigde haar bericht met een hartelijk "Lang leve de Koning".

"Namens mezelf en Israël wensen wij u een lang leven, goede gezondheid en veel succes", verklaarde de van oorsprong Marokkaanse minister in een videobericht ter ere van het Jeugdfeest, dat de 60ste verjaardag van Koning Mohammed VI markeert.

Lees ook: Benjamin Netanyahu vol lof over Koning Mohammed VI

In de video, gepubliceerd in het Hebreeuws op de X-account van het Marokkaans-Israëlische partnerschap en vertaald naar het Frans, sprak de Israëlische minister ook haar vreugde uit over haar officiële bezoek aan Marokko afgelopen mei en vertelde dat ze onder de indruk was van de mate van ontwikkeling van het koninkrijk.

Lees ook: Koning Mohammed VI viert 60e verjaardag

"Mijn bezoek was het eerste van een Israëlische minister van Transport aan het koninkrijk. Het is dus heel belangrijk voor mij, zowel professioneel als persoonlijk, aangezien mijn vader is geboren in Larache en mijn grootvader begraven ligt in Casablanca", zei Miri Regev, die ook Koning Mohammed VI bedankte voor zijn inspanningen om het joodse erfgoed in Marokko te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team