Zoeken

Ferrari van Koning Mohammed V verkocht

13 juni 2023 - 12:04 - Marokko

©

Een voormalige Ferrari van wijlen Koning Mohammed V zal binnenkort worden geveild. Het gaat om een auto die deel uitmaakt van een verzameling die werd ontdekt na een orkaan in Florida.

De juweeltjes van Italiaanse makelij, geproduceerd in de jaren 1950 tot 1970, wachten nu op een nieuwe start en worden door RM Sotheby’s in augustus geveild. De auto’s werden bij toeval ontdekt. Na de doortocht van orkaan Charley in 2004 werd een schuur waar de voertuigen sinds de jaren ’90 opgeslagen waren, gedeeltelijk vernield, waardoor deze verborgen schat werd onthuld. De Ferrari’s, hoewel beschadigd door de storm, werden gerestaureerd om aan autoliefhebbers te worden verkocht.

Lees ook: Rolls-Royce Koning Hassan II geveild

Volgens experts is de collectie indrukwekkend en gevarieerd. Verschillende voertuigen hebben deelgenomen aan wereldberoemde races, zoals de 24 uur van Le Mans, de Targa Florio en de Mille Miglia. Onder de topstukken bevindt zich een Ferrari 250 GT Coupé Speciale uit 1956, ooit eigendom van Koning Mohammed V, evenals een Ferrari 275 GTB/6C Alloy uit 1965, die deelnam aan de Targa Florio-editie van 1966.

Lees ook: Rolls-Royce Hassan II heeft een koper gevonden

Het zeldzaamste stuk is een Ferrari 500 Mondial Spider Series I uit 1954 door Pinin Farina. Hoewel in slechte staat, behoort deze auto tot de meest gewilde modellen en zou het voor bijna 1,5 miljoen euro kunnen worden verkocht. De verkoop van de volledige collectie, die twintig auto’s telt, zou enkele tientallen miljoenen euro’s kunnen opbrengen.

Bladna.nl