Zoeken

Ferrari 250 GT Coupé van Koning Mohammed V staat te koop

8 juli 2023 - 20:30 - Marokko

©

Over enkele weken zal een Ferrari 250 GT Coupé Speciale uit 1956, ooit eigendom van wijlen Koning Mohammed V, worden verkocht tijdens een veiling georganiseerd door RM Sotheby’s.

De auto is uniek in zijn soort. Het is het laatste model van de vier coupés met de Superamerica-stijl carrosserie van Pininfarina, en een van de drie exemplaren geproduceerd zonder ventilatiegrilles op de spatborden. Ondanks zijn charme moet dit juweeltje volledig worden gerestaureerd.

Lees ook: Rolls-Royce Koning Hassan II geveild

De bolide werd in mei 1956 gebouwd en kreeg het chassisnummer 0469 GT. Het onderscheidt zich door zijn tweekleurige Celeste carrosserie met een Nero dak, geheel bekleed met Connolly leder aan de binnenkant. De eerste persoon die achter het stuur van deze uitzonderlijke auto zat, was Koning Mohammed V, een kenner van luxe en autovermogen.

De geschiedenis van dit voertuig is niet volledig gekend. Het is niet zeker dat Koning Mohammed V de enige Marokkaanse eigenaar is geweest van de Ferrari 250 GT Coupé Speciale. Maar de aanwezigheid van een authentieke Marokkaanse nummerplaat getuigt van een link met het koninkrijk.

Lees ook: Ferrari van Koning Mohammed V verkocht

In de vroege jaren 60 reisde deze bolide over de Atlantische Oceaan naar de Verenigde Staten. In 1962 werd de auto geregistreerd op naam van Ben Pace, in Florida. Deze verkocht het twaalf jaar later aan Walter Medlin, die er gedurende een halve eeuw de eigenaar van was. Helaas is de auto in die jaren niet onderhouden geweest. Roestsporen zijn zichtbaar op sommige delen van de carrosserie. Op 17 augustus zal de Ferrari 250 GT Coupé Speciale ongetwijfeld een nieuwe eigenaar vinden tijdens de veiling in Monterey, Californië.

Bladna.nl