Zoeken

FC Barcelona wil Sofyan Amrabat contracteren, maar…

15 juni 2023 - 10:00 - Sport

©

Sofyan Amrabat staat nog steeds op de prioriteitenlijst van Barcelona. De club is namelijk op zoek naar een getalenteerde vervanger voor Busquets op het middenveld. Maar het prijskaartje voor de Marokkaanse international blijft te hoog voor de Catalaanse club.

Barcelona heeft in januari een laat bod uitgebracht op Fiorentina ster Sofyan Amrabat tijdens de wintermercato. De transfer mislukte maar Barça blijft geïnteresseerd in de Marokkaanse international. De Catalaanse club zal deze zomer een nieuwe poging doen om de middenvelder los te weken van Fiorentina, dat 30 miljoen euro eist om hem te laten gaan. De Italiaanse club accepteert geen spelersruil en wil geen contract met een optie tot koop, voorwaarden die de onderhandelingen met Barça bemoeilijken, meldt Sport.es.

Lees ook: Sportcommentator Nico Cantor aan Sofyan Amrabat: "Allah y rhem l’walidin!"

De Spaanse club wil zijn selectie voor volgend seizoen versterken en overwoog eerst een speler als Gündogan te contracteren, maar coach Xavi Hernandez zag meer in een defensievere speler als Zubimendi. Omdat hij deze laatste niet kon aantrekken, werden andere profielen overwogen, zoals Amrabat. Toch is de nieuwe sportdirectie van Barça niet bereid om 30 miljoen euro uit te geven aan één speler. Ze geloven dat er betere opties beschikbaar zijn voor die prijs.

Lees ook: Nordin Amrabat onthult clubs die Sofyan Amrabat willen

De nieuwe sportief directeur legt uit dat ze Sofyan Amrabat niet hebben opgegeven, maar dat ze liever de tijd nemen om een passende prijs te onderhandelen, aangezien de Marokkaanse middenvelder ervan droomt om voor Barça te spelen. Amrabat staat echter ook in de belangstelling van een aantal andere grote clubs, waaronder Bayern, Liverpool en Atletico.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team