Zoeken

Sportcommentator Nico Cantor aan Sofyan Amrabat: "Allah y rhem l’walidin!"

25 mei 2023 - 11:00 - Sport

©

Sofyan Amrabat, verdedigende middenvelder van Fiorentina en Marokko, was dinsdag te gast in Morning Footy, het vlaggenschipprogramma van CBS Sports, een van de belangrijkste tv-zenders in de Verenigde Staten.

Sofyan Amrabat sprak zeer ontspannen met de gastheren van het programma, waaronder Nico Cantor, die live in tranen brak na de overwinning van Marokko op Portugal op het WK 2022, over zijn ontwikkeling bij Fiorentina. Hij markeerde zijn bereidheid om het Italiaans kampioenschap te winnen en blikte ook terug op de heroïsche prestatie van Marokko op het WK-2022 in Qatar, en zijn beroemde tackle op de Franse spits Kylian Mbappé, in de halve finale van dat WK.

Lees ook: Sofyan Amrabat krijgt bezoek van inbrekers in Italië

De Marokkaanse gladiator vertelt dat het geheim van de historische doorbraak van Marokko om als eerste Afrikaanse en Arabische land de halve finale van een WK te bereiken, bestaat uit zelfvertrouwen en hard werken. Gevraagd naar de komende Afrika Cup of Nations, die plaatsvindt van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust, nam hij het op voor de kansen van Marokko om de continentale beker te winnen. "Wij zijn de sterkste in Afrika", zei hij.

Lees ook: Sofyan Amrabat verrast supporters tijdens wedstrijd-onderbreking

Het laatste woord in het boeiende interview ging naar Nico Cantor, die sinds Qatar-2022 en vooral zijn bezoek aan Marokko tijdens het wereldkampioenschap voor clubs (van 1 tot 11 februari in Rabat en Tanger), in de ban is van het koninkrijk. "Voor ik vertrek, wil ik jullie bedanken in het Darija: Allah y rhem l’walidin! (God zegene uw ouders!)", zegt de Amerikaanse journalist van Argentijnse afkomst. "Uw darija is perfect," antwoordde de Atlas Leeuw.

">May 23, 2023

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team