Zoeken

Tafergalt: kleine Naima slachtoffer van hekserij?

30 september 2020 - 19:30 - Marokko

©

De ontvoering van en moord op de kleine Naima baart haar familie en de betrokken ambtenaren veel zorgen. Het onderzoek is bezig en slingert heen en weer tussen hekserij, schatten en strabisme.

Het lichaam van het meisje werd afgelopen zaterdag levenloos ontdekt op een berg in Tafergalt, nabij Agdz in de provincie Zagora. Hespress herinnert zich dat dit 41 dagen na haar mysterieuze verdwijning is. Getuigen worden verhoord om de dader van de misdaad te vinden. De zaak beroert de nationale publieke opinie.

Volgens haar familie had de kleine Naima een handicap aan één van haar benen die het onmogelijk maakte om in haar eentje de plaats te bereiken waar haar lichaam werd gevonden. Ze heeft strabisme, dat is een afwijking van de stand van de ogen die ook scheelheid wordt genoemd. En daarom acht haar familie het zeer waarschijnlijk dat ze ontvoerd en vermoord is omwille van redenen die verband houden met hekserij of schatten.

De familie sluit uit dat ze is verkracht vanwege haar jonge leeftijd en haar fysieke handicap. Toch denken ze dat het mogelijk is dat de moordenaar uit het gebied afkomstig is en Naima goed kende omdat ze scheelziende is.

"Deze affaire is een zaak geworden van de nationale publieke opinie", zegt een veiligheidsbron tegen de Arabischtalige site. Het Openbaar Ministerie laat weten dat ze de resultaten van het onderzoek van experten naar de stoffelijke resten van het slachtoffer, in de komende dagen zullen onthullen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team