Zoeken

Algerije en Rusland houden gezamenlijke militaire oefening

25 oktober 2022 - 14:00 - Wereld

©

In het kader van zijn bevoorrechte en strategische betrekkingen met Moskou op militair gebied, heeft Algerije aangekondigd een gezamenlijke marineoefening met Rusland te houden.

Volgens een verklaring van het Algerijnse ministerie van Defensie zullen de manoeuvres plaatsvinden in de Middellandse Zee. Ze gaan vier dagen duren. Dit is de volgende in een lange reeks van gezamenlijke militaire manoeuvres die de twee landen in 2017 zijn begonnen, aldus Algiers.

Lees ook: Rusland steunt Marokko bij ontwikkeling kernenergie

In november zullen er verdere militaire oefeningen plaatsvinden op Algerijns grondgebied in Bechar met in totaal 160 soldaten (80 aan beide zijden). Dit is een woestijngebied niet ver van de Marokkaanse grens. Het doel is terroristische groeperingen in de Sahel te bestrijden.

Lees ook: Militaire oefeningen Rusland-Algerije niet gericht op Marokko

Algerije en Rusland hebben de afgelopen jaren vaker militaire oefeningen gehouden. Anderhalf jaar geleden reisden Algerijnse militairen voor oefeningen naar Dagestan in de Noordelijke Kaukasus. Onlangs hebben ook honderd Algerijnse soldaten deelgenomen aan de militaire oefeningen Vostok 2022.

Bladna.nl