Zoeken

Zware beschuldigingen tegen familie Marokkaanse chirurg Hassan Tazi

7 oktober 2023 - 22:00 - Marokko

©

Het proces tegen de Marokkaanse chirurg Dr. Hassan Tazi, eigenaar van de Chifaa-kliniek in Casablanca en gevangengezet op verdenking van mensenhandel, misbruik van kwetsbare personen en oplichting, gaat verder voor het Hof van Beroep in Casablanca. Zware beschuldigingen zijn geuit tegen zijn broer en zijn echtgenote.

De situatie wordt lastiger voor de broer van Dr. Hassan Tazi, directeur van de Chifaa-kliniek, en de echtgenote van de chirurg. In de getuigenbank heeft een medewerkster van de boekhoudafdeling van de kliniek, die in voorlopige hechtenis zit, de naasten van de chirurg donderdag beschuldigd van overfacturering, waarmee ze de beschuldigingen vermeld in een rapport van de CNSS bevestigt, schrijft Assabah. Ze gaf toe dat ze op hun bevel chirurgische procedures en zorgdiensten had gefactureerd tegen tarieven die veel hoger waren dan de tarieven die door de verzekeringsmaatschappij waren vastgesteld.

Lees ook: Bekende chirurg Hassan Tazi in tranen in rechtbank

Deze bekentenissen kwamen nadat de medewerkster op de hoogte was gebracht van de getuigenverklaringen in het proces-verbaal van de onderzoeksrechter, met opnames en foto’s van voormalige patiënten van de kliniek die werden gebruikt om fondsen te werven, en de transcripties van berichten en bevelen van Dr. Tazi’s echtgenote. Zij gaf instructies om ingrepen die door donateurs werden betaald over te factureren.

Er werd ook gesproken over een poging tot afpersing waarvan de dochter van Aziz Akhannouch het slachtoffer was. Een activiste, ook in voorlopige hechtenis, bemiddelde in deze zaak. Ze had hulp gevraagd aan de Akwa Group voor een operatie op een kind. Nadat de dochter van de premier de helft van de rekening voor de jongen had betaald, presenteerde de activiste dezelfde zaak aan andere potentiële weldoeners om meer donaties te verzamelen. Ze was bevriend met de echtgenote van Dr Tazi en kreeg tussen 10% en 20% van de ontvangen donaties.

Lees ook: Hassan Tazi zaak: bekende Marokkanen bij slachtoffers

Dr. Tazi, zijn broer, zijn echtgenote en vijf andere personen worden afzonderlijk beschuldigd van mensenhandel, uitbuiting van kwetsbare mensen voor commerciële doeleinden, oplichting van weldoeners, vervalsing van behandelingsfacturen en medische dossiers, uitbuiting van minderjarigen met chronische ziekten, valsheid in geschrifte en het vormen van een criminele bende. Op 13 april wees de strafrechtbank van het Hof van Beroep in Casablanca hun verzoek om voorlopige vrijlating af.

Bladna.nl