Zoeken

Belangrijke onthulling in rechtszaak tegen Hassan Tazi

29 oktober 2023 - 10:00 - Marokko

©

Het proces tegen de bekende plastisch chirurg Dr. Hassan Tazi, eigenaar van de Chifaa-kliniek in Casablanca, die onder meer vastzit op beschuldiging van mensenhandel, misbruik van zwakte en fraude, blijft de gemoederen bezighouden. Tijdens de zitting van afgelopen vrijdag in het gerechtshof van Casablanca, kwam een verdachte met belangrijke onthullingen.

De confrontatie tussen Zineb B., tweede belangrijkste verdachte in deze zaak, en een medewerkster van de Chifaa-kliniek, gaf aanleiding tot nieuwe onthullingen. Uit een telefoongesprek bleek dat Zineb B., gerekruteerd voor haar vermogen om te overtuigen en donaties te werven, geld eiste van de medewerkster die ook terechtstaat in deze zaak. Toen rechter Ali Tarchi haar hierover ondervroeg, beweerde Zineb B. dat de medewerkster haar geld verschuldigd was en dat ze enkel had geprobeerde haar geld terug te krijgen.

Lees ook: Bekende chirurg Hassan Tazi in tranen in rechtbank

De medewerkster noemde deze verklaringen een "leugen" en verklaarde volgens Hespress dat het in werkelijkheid ging om een commissie van 20% die Zineb B. ontving voor elk dossier waarin ze fondsen wierf voor de behandeling van patiënten. De medewerkster claimde tevens dat Dr. Hassan Tazi niet op de hoogte was van deze commissie, dat door de broer van de chirurg en diens vrouw was goedgekeurd.

Lees ook: Dr Hassan Tazi beschuldigt zijn vrouw

Zineb B. wist zakenmensen, kunstenaars en andere publieke figuren te overtuigen om donaties te doen, door hen video’s te tonen van patiënten die van deze donaties zouden profiteren. De rechter ondervroeg haar ook over de inhoud van haar telefoongesprekken met deze verschillende persoonlijkheden. Er werd onder meer gesproken over een bedrag van 6800 dirham dat was bedoeld voor de begrafenis van een kind dat in de kliniek was overleden. Ze legde uit dat ze de donateurs benaderde omdat zij soms niet het volledige beloofde bedrag betaalden.

Bladna.nl