Zoeken

Bekende chirurg Hassan Tazi in tranen in rechtbank

1 oktober 2023 - 09:00 - Marokko

©

Tijdens de laatste zitting van zijn proces voor het Hof van Beroep in Casablanca barstte de bekende plastisch chirurg, Dr. Hassan Tazi, eigenaar van de Chifaa-kliniek en beschuldigd van onder andere mensenhandel, misbruik van zwakken en oplichting, in tranen uit.

De emoties liepen hoog op tijdens de laatste hoorzitting van het proces van Dr. Tazi en zijn medebeschuldigden. Volgens Assabah ontkende een verpleegster, die ook verantwoordelijk was voor de receptie van de Chifaa-kliniek en in hechtenis is genomen, de beschuldigingen van het manipuleren van donaties, het uitbuiten van arme patiënten en het vervalsen van facturen. "Dr. Tazi was slechts zeer zelden betrokken bij de administratieve processen van de kliniek", verklaarde ze. Volgens haar had de bekende plastisch chirurg de verschillende afdelingen van de kliniek bevolen om dringende gevallen onmiddellijk te behandelen zonder te wachten op de details van de patiëntendossiers.

Lees ook: Goed nieuws voor Marokkaanse chirurg Hassan Tazi?

Na deze uitspraken barstte Dr. Tazi in tranen uit. "Als ik zo met patiënten omga, waarom zit ik dan in de gevangenis?", vroeg hij hardop. Rechter Ali Tarchi, die het hof voorzat, besloot vervolgens het proces te verdagen tot 5 oktober.

Lees ook: Oproep tot koninklijke gratie voor chirurg Hassan Tazi

Dr. Tazi, zijn broer, zijn vrouw en nog vijf andere verdachten worden afzonderlijk beschuldigd van mensenhandel, het uitbuiten van kwetsbare personen voor commerciële doeleinden, oplichting van goedwillende weldoeners, het vervalsen van behandelingsfacturen en medische dossiers, het uitbuiten van minderjarigen met chronische ziekten, valsheid in geschrifte en het vormen van een criminele bende. De strafkamer van de rechtbank van eerste aanleg in Casablanca had op 13 april hun verzoek om voorlopige vrijlating afgewezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team