Zoeken

Hassan Tazi zaak: bekende Marokkanen bij slachtoffers

30 april 2022 - 10:20 - Marokko

©

In aanloop naar de confrontatie tussen Dr Hassan Tazi en vier andere personen die met hem betrokken zijn bij een geval van fraude en mensenhandel enerzijds, en de vermoedelijke slachtoffers anderzijds, werden door de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Casablanca de donoren gehoord. Onder hen bevinden zich prominente persoonlijkheden.

Het Arabischtalige dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldt dat invloedrijke persoonlijkheden uit de politiek, handel, zakenwereld en cultuur, donaties hebben gedaan aan behoeftige patiënten die een "gratis" operatie ondergingen in de Achifaa-kliniek, een kliniek die eigendom is van de beroemde plastisch chirurg Dr El Hassan Tazi. Dit werd bekendgemaakt tijdens de zitting van de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Casablanca in het kader van het diepgaande onderzoek in de zaak van de beroemde plastisch chirurg.

Lees ook: Dr Hassan Tazi beschuldigt zijn vrouw

Zineb B., een tussenpersoon die werd aangeworven voor haar overtuigingskracht en haar talent om fondsen te werven en die in deze zaak de tweede strafrechtelijke aansprakelijkheid draagt, heeft volgens de getuigenissen van de weldoeners aan hen voorgesteld om de giften over te maken op haar persoonlijke rekening, de rekening van de Achifaa-kliniek of de rekening van de financieel directeur M.Z., de echtgenote van Dr Tazi.

Om de geldschieters met succes te overtuigen, deed zij zich voor als maatschappelijk werkster in de kliniek en toonde zij hen medische dossiers van behoeftige volwassenen en kinderen die dringend geld nodig hadden voor chirurgische ingrepen. Volgens de donoren "toonde de beklaagde soms de medische gegevens van een alleenstaand kind waarvan zij dacht dat het tussen leven en dood zweefde". De schenkers spanden een rechtszaak aan tegen de tussenpersoon Zineb en de Achifaa-kliniek.

Lees ook: Nieuwe klachten tegen chirurg El Hassan Tazi

Na de zitting met de schenkers zullen ook de patiënten worden gehoord, die eveneens een klacht hebben ingediend. De volgende stap zal de confrontatie zijn tussen plastisch chirurg Hassan Tazi, zijn echtgenote, broer en secretaresse aan de ene kant, en de vermoedelijke slachtoffers aan de andere kant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team