Zoeken

Franse partijlid geschorst na vertrappelen shirt Marokko

19 december 2022 - 22:00 - Wereld

©

Een activist van de partij van Eric Zemmour in Frankrijk, heeft na de halve finale van het WK tussen Marokko en Frankrijk een foto gepubliceerd waarop hij op het shirt van de Atlas Leeuwen vertrappelt en een neofascistische groet brengt. Hij werd als gevolg daarvan uit de partij Reconquête gezet.

Op zijn Instagram-account plaatste de partijactivist een foto vanuit het hoofdkwartier van Reconquête in Parijs. Hier hadden activisten en vrijwilligers van de partij zich verzameld voor een voetbalavond. Onder hen ook Sarah Knafo, van Marokkaanse afkomst en een naaste medewerkster van Eric Zemmour.

Lees ook: Ophef om Volkskrant-cartoon van Marokkanen die wereldbeker stelen

De Atlas Leeuwen verloren van de Franse nationale ploeg (0-2). Na afloop van de wedstrijd werd de foto gepubliceerd. De foto toont de partijactivist die een Marokkaans shirt vertrappelt en een drievingerige groet brengt, die in Duitsland als neonazistisch wordt beschouwd. Na deze publicatie werd hij uit de partij gezet.

Lees ook: Extreemrechts plande aanvallen op Marokkaanse supporters in Parijs

Volgens een kaderlid van de partij is de foto niet genomen in het hoofdkwartier van Reconquête. Hij verzekerde dat de geschorste activist slechts een "onbelangrijke lid" was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team