Zoeken

Rechtsextremisten vallen feestende Marokkanen aan in Italië

9 december 2022 - 17:00 - Wereld

©

De politie in het Italiaanse Verona heeft dinsdagavond 13 jongeren gearresteerd die ervan worden verdacht banden te hebben met extreem-rechtse groeperingen.

Volgens Italy24 gaat het om een groep Italiaanse rechtsextremisten die de Marokkaanse fan hebben aangevallen na de overwinning van Marokko op Spanje op het WK in Qatar en de kwalificatie van de Atlas Leeuwen voor de kwartfinale.

Lees ook: Grote politieaanwezigheid in België na zege Marokko op WK

De politie kon de daders snel arresteren en onderzoekt nu de precieze gang van zaken. Op videobeelden is duidelijk te zien hoe gemaskerde relschoppers gewapend met kettingen en wapenstokken op de feestvierders afstormen. Volgens de lokale media raakte een vrouw lichtgewond en werden vier auto’s beschadigd. Op sociale media werden de daders in verband gebracht met een plaatselijke voetbalclub.

Lees ook: Arrestaties in België en Nederland na wedstrijd Marokko-Canada

Marokkanen gingen dinsdag in veel landen de straat op nadat de Atlas Leeuwen Spanje op strafschoppen hadden verslagen. In Nederland, België, Frankrijk en Duitsland moest de politie ingrijpen toen er rellen op straat uitbraken. Sommige heethoofden gooiden vuurwerk naar de politie en beschadigden eigendommen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team