Zoeken

Ex-voetballer Rachid Bouaouzan vrijgesproken van cocaïnehandel

13 april 2022 - 10:20 - Wereld

©

De Nederlands-Marokkaanse ex-voetballer Rachid Bouaouzan is maandag vrijgesproken van witwassen in een grote drugszaak. Hij kwam in beeld toen de politie de berichtendienst Encrochat wist te hacken waarin Bouaouzan gelinkt werd aan de criminele organisatie rond de Rotterdamse drugsbaron Roger P., in de onderwereld beter bekend als ‘Piet Costa’.

Roger P. werd maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar vanwege grootschalige cocaïnehandel. De Rotterdammer wordt gezien als kopstuk in de Nederlandse georganiseerde misdaad. Hij werd in de zomer van 2020 aangehouden, nadat politie en justitie hem op het spoor waren gekomen door de EncroChat-hack.

Lees ook: Ex-profvoetballer Rachid Bouaouzan verdachte in grote drugszaak

De politie zou op EncroChat onder meer ook hebben kunnen lezen dat ’Piet Costa’ en een medeverdachte, de ex-voetballer Bouaouzan bestempelden als ’die agressieveling’ en ’de voetballer’. Op basis van die berichten werd de voormalig profvoetballer van onder meer Sparta en Wigan Athletic, ervan verdacht deel te hebben uitgemaakt van de organisatie van ’Piet Costa’, schrijft het AD. Bouaouzan zou tevens met drugsgeld een woning in de buurt van Barcelona hebben gekocht.

Lees ook: Nederland: Rachid Bouaouzan mag strafzaak in vrijheid afwachten

De rechter sprak de ex-voetballer echter vrij, omdat het volgens hem aannemelijk is dat een voormalig profvoetballer grote uitgaven kon doen. Hij heeft door zijn voetbalcarrière immers een riant salaris verdiend.

Bladna.nl