Zoeken

Nederland: Rachid Bouaouzan mag strafzaak in vrijheid afwachten

5 maart 2021 - 19:40 - Sport

©

De Marokkaans-Nederlandse oud-profvoetballer Rachid Bouaouzan wordt door de Nederlandse justitie verdacht van drugssmokkel en het witwassen van crimineel geld. De rechtbank heeft donderdagochtend beslist dat hij zijn proces in vrijheid mag afwachten, omdat er onvoldoende redenen zijn om Rotterdammer nog langer in hechtenis te houden.

Volgens de aanklager heeft de 37-jarige Bouaouzan deel uitgemaakt van criminele organisaties die zich schuldig maakten aan het smokkelen van drugs en het witwassen van geld. Maar de rechtbank ziet te weinig bewijs over de rol van Bouaouzan bij de drugssmokkel. Het witwassen wordt hem wel aangerekend, maar volgens de rechtbank is de hoogte van een eventuele straf geen reden om hem langer gevangen te houden, schrijft het AD.

Bouaouzan wordt door het OM beschuldigt van het witwassen van grote sommen geld, die op zijn rekening werden gestort en die hij daarna doorstuurde naar een bankrekening in Spanje, waarmee de huur van een woning waarin drugsbaron Roger P. verbleef werd betaald.

De rechtbank schorst de voorlopige hechtenis van Bouaouzan ook omdat er geen gevaar voor herhaling bestaat. De oud-profspeler mag geen contact hebben met de medeverdachten en komt vandaag vrij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team