Zoeken

Ex-profvoetballer Rachid Bouaouzan verdachte in grote drugszaak

28 februari 2021 - 10:40 - Sport

©

De voormalig Marokkaans-Nederlandse profvoetballer Rachid Bouaouzan is verdachte in een grote drugszaak. Volgens het Openbaar Ministerie maakte hij deel uit van de criminele organisatie rond Roger P., alias ’Piet Costa’, meldt het AD op vrijdag.

De 37-jarige Bouaouzan werd eind 2020 aangehouden en zit sindsdien in de gevangenis. Hij kwam bij de politie in beeld door berichtendienst Encrochat die de criminele organisatie had weten te hacken. Volgens de verdenking zou de oud-speler van onder meer Sparta Rotterdam en NEC Nijmegen, bedragen van ruim 75.000 tot bijna 79.000 euro hebben witgewassen voor de organisatie van Piet Costa. Ook zou hij een woning in de buurt van Barcelona hebben gehuurd.

Piet Costa werd vorig jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. Hij wordt door het Openbaar Ministerie ook in verband gebracht met de martelcontainers die in de Wouwse Plantage zijn aangetroffen.

Volgens de advocaat van Bouaouzan, Ruud van Boom, is er absoluut geen sprake van verdenking van drugshandel en blijkt uit het dossier ook "dat er geen enkele aanwijzing is die de cliënt in verband brengt met drugs". Ook van witwassen is er geen sprake, aldus Van Boom. "Bouaouzan heeft zelfs nooit 1 euro van ’Piet Costa’ ontvangen, laat staan witgewassen", zegt hij aan het AD.

Het is niet de eerste keer dat Bouaouzan voor de rechter moet verschijnen. In 2006 veroordeelde de rechtbank hem tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden na de zware mishandeling van Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles. Bij die aanval liep Kokmeijer een ernstige beenbreuk op, waardoor hij genoodzaakt was zijn voetbalcarrière voortijdig te beëindigen. De KNVB schorste Bouaouzan toen voor tien duels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team