Zoeken

Ex-Marokkaanse Kamerlid Said Chaou in Nederland opgepakt

11 juni 2015 - 21:37 - Gemeenschap

©

Said Chaou, voormalige Marokkaanse Kamerlid, werd donderdag in Nederland gearresteerd. Hij wordt verdacht van internationale drugshandel. Marokko eist zijn uitlevering.

Chaou werd door de anti-drugs politie gearresteerd met 140.000 euro contant geld en een biljettenteller op zak. Na controle blijkt dat Chaou in Nederland een bankrekening en miljoenen euro’s heeft.

Marokko had een internationaal arrestatiebevel tegen de Marokkaanse Nederlander uitgevaardigd. Chaou vluchtte van Marokko in 2010, toen zijn naam in de Zaimi drugszaak werd genoemd.

Said Chaou, 50, is afkomstig uit Al Hoceima. Hij was in de jaren ’80 naar Nederland vertrokken en had er fortuin gemaakt. Hij bezat er onder meer een coffeeshop in Roosendaal. De zaak werd door de autoriteiten gesloten omdat de wet op de verkoop van softdrugs niet werd nageleefd.

Begin 2000 keerde Chaou terug naar Marokko en investeerde in de toeristische sector in Al Hoceima. In 2007 maakte hij zijn eerste stappen in de politiek en won een zetel in het parlement.

Volgens Nederlandse bronnen is Said Chaou de drijvende kracht achter de oprichting van de ’Beweging 18 september voor de bevrijding van de Riffijnse Republiek’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team