Zoeken

Ex-Kamerlid Said Chaou had villa met gouden kranen in Nederland

16 juli 2015 - 19:00 - Wereld

©

Said Chaou, voormalige Kamerlid van de PAM-partij, werd vorige maand in Nederland gearresteerd op verdenking van drugshandel. Tijdens een inval in zijn villa in Roosendaal werden de agenten verrast door de luxe.

Chaou werd samen met een tiental andere verdachten gearresteerd. Zes van hen, waaronder de broer van Chaou, werden onder voorwaarden vrijgelaten. Het voormalige Kamerlid zit volgens Marokkaanse media nog vast.

De politicus wordt ervan verdacht grote hoeveelheden drugs aan Franse toeristen te hebben verkocht in zijn coffee-shop in Roosendaal. De zaak werd in 1998 door de gemeente gesloten. Chaou keerde naar Al Hoceima en nam in 2007 mee aan de verkiezingen voor de PAM-partij. Hij vluchtte in 2010 terug naar Nederland nadat zijn naam in Marokko in een drugszaak werd genoemd.

Bij Chaou thuis zou vorige maand 140.000 euro en geldtelmachines zijn gevonden. Ook zou het voormalige Marokkaanse Kamerlid 30 miljoen euro op een bankrekening hebben staan. Tijdens een inval in zijn villa van 700.000 euro in Roosendaal vonden de agenten gouden kranen en een Bentley. Zowel op de villa als op de Bentley en een appartement van Chaou in het zuiden van Spanje werd beslag gelegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team