Zoeken

Uitlevering Said Chaou: Nederlandse autoriteiten in beroep

23 februari 2018 - 13:20 - Wereld

©

De rechtbank van Breda heeft donderdag de uitlevering van Said Chaou aan Marokko geweigerd, ondanks een internationaal arrestatiebevel voor drugshandel. De Nederlandse autoriteiten gaan in beroep tegen het besluit van de rechtbank.

"De minister van Justitie en Veiligheid en de minister van Buitenlandse Zaken zijn op de hoogte van de beslissing van de rechtbank over het uitleveringsverzoek van Said Chaou, verdacht van drugshandel", verklaarde de ambassadeur van Nederland in Rabat, Désirée Bonis.

Volgens Bonis gaan "de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid en de procureur-generaal het vonnis van de rechtbank onderzoeken om in beroep te gaan". Dat bericht persagentschap MAP.

De rechtbank van Breda oordeelde gisteren dat er een reëel gevaar bestaat dat het voormalig lid van het Marokkaans parlement in Marokko een oneerlijk proces zal krijgen. Daarom moet zijn uitlevering worden geweigerd.

Said Chaou wordt in Marokko verdacht van "doodslag, oprichting van een criminele bende, corruptie en internationale drugshandel".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team