Zoeken

Engeland schort vluchten naar Marokko op

6 april 2022 - 17:40 - Wereld

©

In Engeland zijn maandag verschillende vluchten geannuleerd vanwege het personeelstekort dat door Covid-19 is ontstaan. Ook vluchten naar Marokko werden opgeschort.

Meer dan 120 vluchten werden door de luchtvaartmaatschappijen geannuleerd, terwijl andere vluchten meer dan drie uur vertraging opliepen. Volgens Easyjet en British Airways waren de annuleringen te wijten aan afwezigheid van personeel wegens Covid-19. Tot overmaat van ramp meldde Eurotunnel dat een defecte trein ook vertragingen had veroorzaakt.

Lees ook: België: verhoging ticketprijzen voor Marokko

Volgens een woordvoerder van Easyjet vormden de annuleringen, waarvan 62 uit het Verenigd Koninkrijk, slechts een klein deel van het schema van maandag, dat ongeveer 1645 vluchten omvatte. De luchtvaartmaatschappij probeerde het probleem te compenseren door vervangende bemanningen in te zetten, maar werd genoodzaakt "sommige vluchten van tevoren te annuleren".

British Airways van zijn kant heeft ongeveer 60 vluchten van en naar Heathrow geannuleerd. Vijftig van deze vluchten waren vorige week al geschrapt, maar maandag werden nog eens tien vluchten afgelast wegens Covid-19 onder het personeel.

Lees ook: Ryanair vliegt deze zomer van Agadir naar 19 nieuwe bestemmingen

De situatie leidde ook tot lange rijen bij de veiligheidscontrole en de check-in. Door de lange wachttijden hebben sommige passagiers op Manchester Airport aan het begin van de paasvakantie zelfs hun vlucht gemist. Er waren ook klachten over lange wachttijden in de bagagehal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team