Zoeken

Ryanair schrapt vluchten naar Marokko

22 april 2022 - 09:00 - Wereld

©

De lagekostenmaatschappij Ryanair heeft aangekondigd dat meer dan 50 vluchten die dit weekend vanuit Brussels Airport en Charleroi zouden worden uitgevoerd, geannuleerd zijn wegens een staking van het Belgische cabinepersoneel. De opschorting zou gevolgen kunnen hebben voor reizigers naar Marokko.

De driedaagse staking van het cabinepersoneel van Ryanair op de Belgische luchthavens, werd afgelopen vrijdag aangekondigd door de Franstalige christelijke vakbond CNE en de Vlaamse vakbond ACV Puls, zo meldt Belga. Ze eisen een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst met betrekking tot de salarissen en bonussen van het cabinepersoneel.

Lees ook: België: verhoging ticketprijzen voor Marokko

In een verklaring legt de luchtvaartmaatschappij uit dat vakbond CNE voor het Belgische cabinepersoneel, "ondanks de aanhoudende inspanningen van Ryanair om te onderhandelen", toch besloten heeft om "de onderhandelingen stop te zetten en in de plaats daarvan door te gaan met zinloze, eenzijdige stakingsacties op de luchthavens van Charleroi en Zaventem". Vakbond CNE beweert "Ryanair een lesje te willen leren, maar helaas zijn het de klanten van Ryanair die door deze onnodige stakingen worden getroffen".

Lees ook: Brussels Airport lanceert nieuw zomerseizoen voor Marokko

De maatschappij ziet zich naar eigen zeggen genoodzaakt om op de stakingsdagen vluchten te schrappen van Brussels South Charleroi Airport (CRL) en Brussels Airport (BRU). Vluchten die vertrekken vanuit andere landen gaan wel nog door. Alle getroffen klanten hebben een e-mail ontvangen. Zij kunnen kiezen om hun vlucht te verplaatsen of hun geld terug te vragen. Ryanair raadt al zijn klanten aan de status van hun vlucht op te volgen via de Ryanair-app.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team