Zoeken

Storm Eunice: vluchten naar Marokko mogelijk verstoord

18 februari 2022 - 14:23 - Economie

©

In Nederland en door British Airways zijn honderden vluchten geannuleerd als gevolg van de orkaan Eunice, die delen van Europa heeft getroffen. Het hoogtepunt van de storm met windsnelheden van meer dan 130 km/uur zal in de namiddag België bereiken. Vluchten naar Marokko kunnen worden getroffen.

Door de komst van de storm Eunice hebben KLM en British Airways bijna 200 vluchten geannuleerd. Met de storm rijden er ook minder treinen. Vanaf 14.00 uur ligt al het treinverkeer in Nederland stil, melden Air Journal en De Telegraaf. In Ierland werden op de luchthaven van Dublin 16 vertrekkende en 12 aankomende vluchten geannuleerd. In Duitsland heeft Lufthansa in Frankfurt 20 vluchten naar Hamburg, Berlijn en München geannuleerd.

Lees ook: Vluchten omgeleid naar Marrakech na storm op Canarische Eilanden

In de loop van vrijdag werden windstoten van 120 km/u verwacht, die voornamelijk de Kanaalkusten van België en Nederland treffen. De luchthaven van Lille-Lesquin handhaaft voorlopig haar vluchtschema. Vertrekken en aankomsten van Air France, EasyJet, Volotea en Ryanair worden voorlopig nog steeds in het groen weergegeven. Dit was ook het geval in Brussel-Zaventem. "Op dit moment verwachten we geen grote gevolgen, maar we houden de ontwikkeling van de weerssituatie in de gaten", vertelden woordvoerders aan de plaatselijke media.

Lees ook: Harde windstoten en zandstormen verwacht in Marokko

Uit gegevens van Flightaware blijkt dat meer dan 60 rode vluchten op Londen-Heathrow en bijna 50 rode vluchten op Londen-City zijn geannuleerd, hoofdzakelijk door British Airways en haar dochteronderneming BA Cityflyer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team