Zoeken

Emmanuel Macron provoceert Marokkanen met koloniaal bericht

16 maart 2020 - 17:20 - Marokko

©

Emmanuel Macron is in Marokko in opspraak geraakt na een bericht op Twitter vrijdagavond waarin hij de duizenden gestrande Franse toeristen in het koninkrijk hulp beloofde.

"Aan onze landgenoten die in Marokko zijn gestrand: er worden nieuwe vluchten georganiseerd om jullie naar Frankrijk te laten terugkeren", schreef Macron.

Wat voor ophef zorgde is de manier waarop hij zijn bericht afsloot. "Ik vraag aan de Marokkaanse autoriteiten om ervoor te zorgen dat zo snel mogelijk al het nodige wordt gedaan", aldus de Franse president.

Op sociale media kreeg de president veel kritiek vanuit Marokko. Dit zijn enkele van de reacties:

"U heeft geen opvoeding en uw landgenoten respecteren ook de aanbevelingen niet. Ze zijn een broeinest voor de verspreiding van het virus. Kijk wat ze op luchthavens hebben gedaan. U heeft contacten met de Marokkaanse overheid. Gebruik ze in plaats van dergelijke handelingen."

"Je moet het eerst vriendelijk vragen, en dan pas zullen we zien. Ben je vergeten dat we sinds 1956 onafhankelijk zijn?"

"Ik ben niet lichtgeraakt, maar ik vind @Emmanuel Macron een beetje te bazig, vooral zijn laatste zin. Bovendien denk ik dat de Fransen veiliger zijn in Marokko dan in Frankrijk."

Door het plotse besluit van Marokko om de vluchten van en naar Frankrijk te verbieden om een verspreiding van het coronavirus te voorkomen, probeerden duizenden Franse toeristen tijdens het weekend naar hun land terug te keren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team