Zoeken

Marokko regelt terugkeer toeristen naar hun land

18 maart 2020 - 16:10 - Marokko

©

Marokko zet zich al dagen in om de terugkeer van duizenden buitenlandse toeristen naar hun land te regelen. Het koninkrijk besloot enkele dagen geleden om alle vluchten en passagiersboten uit het buitenland te verbieden.

Minister Nadia Fettah Alaoui van Toerisme, Ambacht, Luchtvaart en Sociale economie, stelt dat een honderdtal vluchten werden toegestaan om buitenlanders de mogelijkheid te geven om naar hun land terug te keren.

De capaciteit van de laatste commerciële vluchten van Royal Air Maroc werd verhoogd, net zoals het aantal vluchten. Alle bevoegde autoriteiten werken mee aan de repatriëring van de toeristen vanaf de verschillende Marokkaanse luchthavens.

Volgens de minister levert Marokko deze inspanningen uit respect voor de miljoenen buitenlandse toeristen die het koninkrijk elk jaar bezoeken. Voor Nadia Fettah Alaoui handelt Marokko ook niet op bevel van buitenlandse autoriteiten en worden alle toeristen van alle nationaliteiten op gelijke voet behandeld, een verwijzing naar de recente uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron.

Alaoui benadrukt tevens dat Marokko heel snel bewust was van het coronavirusprobleem en één van de eerste landen is die drastische, maar nodige maatregelen heeft getroffen om de pandemie te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team